Zoeken

Rellen Brussel na WK-kwalificatie Marokko: rapper Benlabel vrijgesproken

21 april 2018 - 17:20 - Wereld

©

De correctionele rechtbank in Brussel heeft Benlabel vrijgesproken. De rapper van Marokkaanse afkomst werd ervan beschuldigd te hebben opgeroepen tot rellen in de Belgische hoofdstad na de kwalificatie van Marokko voor het WK in Rusland.

Tijdens de rellen die op 11 november 2017 volgden op de overwinning van Marokko tegen Ivoorkust, waren meerdere voertuigen en winkels vernield en raakten meerdere agenten gewond.

Acht mensen werden toen gearresteerd. Het Openbaar Ministerie eiste van 2 tot 3 jaar celstraf voor de verdachten. De Brusselse rechtbank veroordeelde uiteindelijk vier verdachten tot werkstraffen van 220 en 300 uur. Een verdachte werd tot 1 jaar gevangenisstraf met uitstel veroordeeld.

Benlabel schreef de dag voor de kwalificatiewedstrijd op Facebook "Morgen gaan we alles platbranden in Lemonnier. Maroc City Gang". Hij plaatste het bericht samen met een foto van zichzelf met twee automatische wapens.

De rechtbank oordeelde echter dat er echter geen bewijs was dat Benlabel in zijn bericht op Facebook opriep tot rellen. Hij werd als gevolg vrijgesproken net als twee andere verdachten.

Bladna.nl