Zoeken

Meer politie tegen Ramadan-criminaliteit in Nederland

13 juli 2012 - 12:54 - Wereld

©

De politie’s van Utrecht en Den Haag in Nederland, gaan hun aanwezigheid versterken tijdens de ramadan. Het doel is om een stijging van de criminaliteit bij de moslims te voorkomen tijdens de vastenmaand.

"Nu de ramadan en de vakantie samenvallen en veel mensen hier blijven, moeten we daar dus extra op inzetten", aldus Bernard Jens, woordvoerder van de politie Utrecht, tegenover het Algemeen Dagblad. Over hoeveel extra politieagenten worden ingezet, wenste hij zich niet uit te spreken.

In Den Haag zal de politie ’s avond en ’s nachts meer aanwezig zijn, omdat de moslims dan mogen eten en dus "meer actief" zijn. Volgens de woordvoerder van de Haagse burgemeester moet er net zoals bij andere grote evenementen, "ook voor ramadan maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat die periode veilig en ordelijk verloopt".

De zaak lijkt in Nederland maar voor weinig ophef te zorgen. Vele moslim-NGO’s, waaronder de Marokkaanse vereniging "Trendy", leiden namelijk zelf al jaren sensibilisatie-acties tegen Ramadan-criminaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team