Zoeken

Rabat koopt 50 nieuwe bussen aan

1 december 2011 - 11:00 - Economie

©

De stad Rabat heeft onlangs 50 nieuwe bussen verworven voor een budget van 59 miljoen dirham. Deze voertuigen werden dinsdag geleverd en hebben tot doel om aan het beheerbedrijf van het stedelijke vervoer in de hoofdstad toe te laten het impact van de ernstige crisis in de industrie voor een aantal jaren te beperken.

Lang voor het faillissement van het bedrijf Stareo, dochteronderneming van de Franse groep Veolia in april vorig jaar, hebben de lokale overheden reeds voor het probleem van het stadsvervoer in de drie steden van Rabat-Sale en Temara, grote middelen ingezet om te pogen deze anarchistische sector op te krikken.

Het gedelegeerde beheer van deze sector werd toegewezen aan een nieuwe stedelijke groep "Al Assima", een lokaal ontwikkelingsbedrijf dat werd opgericht door de Raad van de stad Rabat en in eerste instantie gefinancierd werd voor een bedrag van 16 miljoen dirham door de lokale overheid van Rabat, Salé en Skhirat-Temara,

Tegen eind 2012, zal Al Assima nog 150 nieuwe bussen aankopen, teneinde een uiteindelijke vloot van 500 bussen te bereiken. Het creëren van eén lijn, die elk uur de luchthaven van Rabat-Salé zal bedienen en een nieuw systeem van kaartjesverkoop zijn ook nog gepland door de nieuwe gedelegeerd bestuurder.

De sector, die kampt met een groot begrotingstekort wordt ook ondersteund door de Staat, die onlangs 45 miljoen dirham geïnjecteerd heeft in de ontwikkeling van het stedelijk vervoer in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team