Zoeken

Krokodil Rabat loopt nog steeds

23 juni 2014 - 18:48 - Gemeenschap

©

De krokodil van Rabat is echt en loopt nog steeds vrij. Het dier werd enkele dagen geleden voor het eerst door een toerist opgemerkt in de jachthaven van Salé.

De vrouw had toen een foto genomen van het dier in de Bouregreg rivier. Burgemeester Noureddine Lazrak van Salé bevestigde dat de foto echt is.

Sindsdien zoekt de kustwacht zonder succes naar de reptiel. In de buurt maakt niemand zich echter zorgen om het dier. Vissers en passagiersbootjes blijven de rivier oversteken tussen Rabat en Salé. Vallen die door de kustwacht werden geplaatst werden vernield. Rond de rivier werden bewakingscamera’s geplaatst maar ook die brachten niets op.

Volgens bronnen van Akhbar Al Yaoum behoort de krokodil tot een toerist uit het Midden-Oosten waarvan de boot in de jachthaven van Salé is aangemeerd. Emiraties hebben er een gewoonte van gemaakt om kleine krokodillen op te voeden en ze ergens in de natuur vrij te laten wanneer ze te groot worden.

De krokodil werd in de buurt van de Hassan II brug, de jachthaven van Salé en de rechteroever van de Bouregreg gezien. Mogelijk is het dier richting de vallei van Oulja of Akrach gezwommen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team