Zoeken

Qatar start onderzoek naar valse foto Koning Mohammed VI

15 november 2017 - 15:20 - Wereld

©

De autoriteiten in Qatar hebben een onderzoek gestart naar de valse foto van Koning Mohammed VI die deze week op internet werd gedeeld.

Op de foto houdt Koning Mohammed VI een sjaal vast met een politiek getint bericht. De woordvoerder van de regering van Qatar, Cheikh Saif Bin Ahmed Bin Saif Al Thani, hekelde de verspreiding van de valse foto en beloofde een onderzoek naar de daders.

"Deze onaanvaardbare daad is een poging om het bezoek van Mohammed VI in Qatar te dwarsbomen", verklaarde hij, eraan toevoegend dat "een onderzoek zal worden uitgevoerd om de partijen te identificeren die de publieke opinie hebben willen misleiden en de symbolen van de Staten hebben geschonden".

De foto werd gisteren gepubliceerd en op grote schaal verspreid via sociale media. Koning Mohammed VI draagt een sjaal met het opschrift "Jullie hebben de wereld, wij hebben Tamim". In Qatar werd het als een bewijs van zijn steun in de politieke crisis beschouwd.

Yassir Znagui, adviseur van Koning Mohammed VI, verklaarde als eerste aan Le360 dat het om een fotomontage ging. "We zijn verrast door deze afbeelding, want het is een afbeelding en geen foto. Het is een groteske montage! Ik was naast Zijne Majesteit gedurende al zijn verplaatsingen tijdens deze reis en op geen enkel moment hield hij of ging hij op de foto met een sjaal."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team