Zoeken

Qatar wil meer Marokkaans personeel

23 oktober 2015 - 21:20 - Wereld

©

Marokko en Qatar willen het aantal Marokkaanse werknemers in het Emiraat verhogen. Om dat mogelijk te maken werd woensdag een agentschap van het Marokkaans arbeidsbureau Anapec in Doha geopend.

Het agentschap werd ingehuldigd door Marokkaanse minister Abdeslam Seddiki van Werkgelegenheid. Dat meldt persbureau MAP. Het agentschap is in het gebouw van het Qatarese ministerie van werkgelegenheid gevestigd.

De belangrijkste missies van het agentschap zijn de aanwerving van Marokkaans personeel, de door Anapec aangeboden diensten bij lokale werkgevers promoten en de veranderingen in de arbeidswetgeving volgen.

Volgens Abdeslam Seddiki wil zijn afdeling een toename van het aantal Marokkaanse werknemers in Qatar. Zijn Qatarese ambtsgenoot benadrukte de snelle integratie van Marokkanen en vertelde dat deze arbeidskracht in de toekomst aan de verwerkelijking van grote projecten zoals de stadions voor het WK-2022 zullen deelnemen.

In Qatar is 80 procent van de bevolking buitenlands. Het zijn voornamelijk arbeiders uit Nepal, India en Pakistan. Om er te werken is een sponsor verplicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team