Zoeken

Zoveel zullen Marokkanen dit jaar voor de bedevaart betalen

31 januari 2019 - 18:00 - Economie

©

De prijs van de bedevaart voor Marokkanen voor het jaar 1440/2019 is bekend. Het bedrag zal in één keer tussen 18 februari en 1 maart moeten worden betaald. Dat bericht de koninklijke commissie belast met de bedevaart.

Marokkanen die naar Mekka willen zullen 49.906 dirham moeten betalen, exclusief zakgeld, aldus de commissie. De betaling kan in agentschappen van Al Barid Bank en in prefecturen worden verricht.

De prijs begrijpt het verblijf, de maaltijden in Mekka en Medina, het transport en extra diensten in Mina en Arafat, het vervoer van bagages, extra bussen binnen de heilige plaatsen, een heen en terug vliegtuigticket, inentingen en de 5% belasting die door Saoedi-Arabië wordt opgelegd.

Vorig jaar hadden de Marokkaanse autoriteiten aanbevolen om een extra reisverzekering af te sluiten, met name voor pelgrims die aan ziektes lijden die kunnen verslechteren tijdens de reis. De officiële Marokkaanse delegatie verleent aan alle pelgrims medische zorg, inclusief de evacuatie van zieken, de repatriëring lichamen in geval van overlijden en de heen- en terugreis per vliegtuig van een familielid van de verzekerde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team