Zoeken

Politie ontkent opnieuw martelgevallen in Al Hoceima

8 juli 2017 - 21:10 - Marokko

©

De nationale veiligheidsdienst DGSN heeft op een nieuw rapport van de mensenrechtenraad CNDH gereageerd waarin melding wordt gedaan van meerdere martelgevallen op demonstranten en gedetineerden in Al Hoceima.

De dienst belooft onderzoek te doen naar de beschuldigingen die in het document worden geuit zodra het een officiële kopie van de CNDH ontvangt. De DGSN stelt tevens dat het rapport werd opgesteld op basis van getuigenissen en verklaringen van sommige partijen zonder rekening te houden of vragen te stellen aan de officiële en institutionele instanties.

Volgens de DGSN is het betreurenswaardig dat delen van het rapport nog voor de publicatie ervan op illegale wijze worden misbruikt door onder meer “buitenlandse partijen” en stelt dat op die manier “de inspanningen van Marokko voor de verbetering van het mensenrechtensysteem” worden geschonden.

De dienst herinnert er tevens aan dat foltering door de wet wordt gestraft en dat de DGSN respect heeft voor officiële rapporten en onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team