Zoeken

Parlementsvoorzitter van machtsmisbruik verdacht na verkeersruzie dochter met Belgische Marokkaan

12 augustus 2017 - 18:50 - Marokko

©

Een verkeersruzie tussen een Marokkaan uit België en de dochter van Hakim Benchemass, voorzitter van het Marokkaans parlement, is enkele dagen geleden uit de hand gelopen.

Assabah brengt de informatie met de titel “Allo baba ! Biyit liya hada fal habs !” (Hallo papa, doe me het plezier om hem een nacht in de gevangenis te laten doorbrengen).

De jonge vrouw reed in haar SUV in Casablanca toen ze ruzie kreeg met een andere weggebruiker, Soufiane L., een Belgische Marokkaan die met zijn gezin op vakantie was. De woedende jonge vrouw bekogelde de auto van het gezin met blikjes. Beide bestuurders stapten vervolgens uit en kregen felle ruzie. De dochter van Benchemass bedreigde Soufiane herhaaldelijk. Voorbijgangers moesten hen uit elkaar halen.

Wat juist tot deze ruzie leidde en waarvan Soufiane L. wordt beschuldigd blijft onbekend. Wat men wel weet is dat agenten hem enkele uren later in zijn hotel kwamen arresteren. Volgens de jongeman werd hij “op een vernederende manier” naar het politiekantoor meegenomen.

Of Hakim Benchemass inderdaad van zijn functie gebruik maakte om de jongeman te laten arresteren kan niet worden bevestigd. De parlementsvoorzitter weigerde zich over de zaak uit te spreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team