Zoeken

Marokkaanse vertelt hoe man haar in Marokko achterliet (video)

14 augustus 2017 - 20:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Een in het buitenland gevestigde Marokkaanse vrouw heeft een video gedeeld over haar ervaring in Marokko met de corrupte politie en justitie.

De jonge vrouw vertelt hoe ze met een landgenoot was getrouwd en met hem in het buitenland was gaan wonen. Hij weigerde dat ze haar studies zou voortzetten en hield haar liever in huis. Toen ze samen op vakantie naar Marokko vertrokken nam de man haar paspoort af en verliet het land.

Enkele dagen later kwamen agenten haar thuis halen en werd ze vijftien dagen in voorlopige hechtenis gehouden. Ze werd vervolgens vrijgesproken zonder te weten waarvan ze beschuldigd werd.

De jonge vrouw deed aangifte en twee agenten en een commissaris die door haar ex-man waren omgekocht werden tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor verschillende corruptiezaken. Sindsdien is ze niet meer naar Marokko teruggekeerd.

Eenmaal terug in haar gastland deed ze aangifte tegen haar ex-man die werd veroordeeld. Hij zou intussen hetzelfde hebben gedaan met een andere vrouw en zou onlangs in Marrakech zijn gearresteerd en voorwaardelijk vrijgelaten. Ze vraagt nu dat hij ook in Marokko wordt veroordeeld zodat ze naar haar geboorteland kan terugkeren om haar ouders te zien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team