Zoeken

Parlementslid gehoord voor hit & run

27 november 2011 - 15:00 - Marokko

©

Mohammed Tadoumante, parlementslid, botste woensdag tegen een auto op de N12 in Tata waarbij twee mensen op slag werden gedood. De MP nam de vlucht en werd een paar uur later aangehouden.

De man liet zijn auto achter en vluchtte naar het huis zijn broer in Akka, op 80 km van van de plek van het ongeval. Volgens een verklaring van de RNI donderdag, werd de MP gewond bij het ongeval en dezelfde dag opgenomen in het ziekenhuis van Tata.

Volgens de verklaring reed hij 60 km/uur toen hij werd verrast door een stofwolk veroorzaakt door een busje die hem voorbijreed. Hij raakte toen van de weg en kwam tegen de auto van de slachtoffers terecht.

De man die 20.000 dirham in zijn auto had, wordt door een PJD-aanhanger ervan beschuldigt met dit geld stemmen te hebben willen kopen.

Volgens RNI behoorde het geld tot Mohammed Tadoumante, bekende zakenman, en is er niets illegaal aan daar de Marokkaanse wet hem toestaat tot 50.000 dirham op zak te hebben.

Mohammed Tadoumante werd na te zijn gehoord door de rechtbank van Tata, vrijgelaten tegen een borgtocht van 40.000 dirham.

Bladna.nl