Zoeken

Object dat door de Marokkaanse lucht vloog niet geïdentificeerd (video)

22 mei 2021 - 18:20 - Marokko

©

In avond van 17 mei is er in het Marokkaanse luchtruim een lichtgevend object waargenomen dat nog altijd niet is geïdentificeerd. Momenteel zijn meteorietspecialisten bezig met een onderzoek naar het onbekende fenomeen.

Het object werd op 17 mei waargenomen in de lucht boven Marokko en legde een route af van het zuiden naar het noordwesten. "We weten nog niet of het een natuurlijk fenomeen is of door de mens is gemaakt. Het zou zomaar een satelliet kunnen zijn", vertelt Hasnaa Chennaoui Aoudjehane, geochemicus, planetoloog en professor aan de Faculteit Wetenschappen van de Hassan II Universiteit in Casablanca tijdens een interview met de website Le360.

"We hebben heel weinig informatie, maar er is onderzoek gaande, in samenwerking met verschillende organisaties, waaronder de Atlas Birth Sky en het Marokkaanse observatorium voor vuurbeldetectie (MOUFID)", vertelt Aoudjehane. De meteoor is in ieder geval vastgelegd door de camera’s van het astronomisch observatorium Oukaïmeden van de Cadi Ayyad Universiteit. "Tot nu toe is er geen val van deze meteoor gemeld. Misschien is hij in de atmosfeer opgebroken", verklaart de wetenschapper.

Uit het onderzoek moet blijken wat voor object het precies is geweest en met welke snelheid het voorwerp de Marokkaanse hemel heeft doorkruist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team