Zoeken

Noussair Mazraoui: "Trotse Marokkaan en trotse Nederlander, waarom kiezen?"

19 juli 2018 - 17:30 - Sport

Noussair Mazraoui is een trotse Marokkaan én een trotse Nederlander

Noussair Mazraoui werd door Hervé Renard opgenomen in de voorselectie van het Marokkaans elftal voor het WK in Rusland. Mazraoui is er trots op Marokkaan te zijn, maar ook Nederlander en wenst niet tussen zijn twee landen te kiezen.

De middenvelder beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak bij Ajax Amsterdam. Maar hij houdt vooral een goede herinnering aan zijn oproep voor het WK.

"Het is een prachtige herinnering en een prachtige ervaring. Het doet heel veel met je zelfvertrouwen. Ik ging mee als reserve, maar toch hoop je natuurlijk op het WK. Dat ging niet door. Een kleine teleurstelling."

"Het is zo’n eer om uit te komen voor je land, het land waar mijn vader is geboren. Maar het is niet zo dat het voelt als thuiskomen, als je bij het Marokkaanse team binnenkomt. De taal is anders, de cultuur is anders. Nederland is mijn thuis, hier ben ik opgegroeid, hier woon ik, deze taal spreek ik. En als je dan van huis bent, ga je het missen. Simpele dingen, drinken uit de kraan bijvoorbeeld."

Maar Mazraoui weigert te kiezen. "Weet je: ik ben een trotse Marokkaan, maar ik ben ook een trotse Nederlander. Ik snap ook niet dat sommige mensen dat niet begrijpen. Waarom moet je kiezen?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team