Zoeken

Noorwegen: in Marokko vermoordde Maren Ueland begraven (video)

23 januari 2019 - 16:00 - Wereld

©

De begrafenis van de Noorse Maren Uealand vond gisteren in Time, in het zuid-westen van Noorwegen plaats. De jonge vrouw werd samen met Louisa Vesterager Jespersen op 17 december nabij Imlil in Marokko vermoord.

Familie, vrienden maar ook meerdere Noorse verantwoordelijken en de ambassadeur van Marokko in Noorwegen Lamia Rad,i waren op de begrafenis aanwezig. De Marokkaanse diplomate gaf een korte toespraak waarin ze de moorden sterk veroordeelde.

"In deze donkere tijden, wanneer barbaarsheid leidt tot de moord van onschuldige mensen, om ons bang te maken en om mensen tegen elkaar op te zetten, moeten we niet vergeten wie we zijn en dat de menselijke waarden die we als individuen delen het belangrijkste zijn.", aldus Lamia Radi. De diplomate herinnerde tevens aan de inspanningen van Marokko voor een "verenigde wereld voor moslims, christenen en joden om alle vormen van extremisme te bestrijden".

De ambassadeur las vervolgens een bericht voor van een leerling in Imlil. "Beste Maren (...), vandaag huilen de vallei van Imlil en onze harten. Jullie zijn vertrokken, de vogels zingen niet meer. De lucht is blauw maar de wind is grijs en droevig. We hebben jullie foto’s gezien en jullie glimlachen zijn zo mooi. De hoofden van de jonge kinderen die we zijn proberen te begrijpen maar realiseren het niet."

Op 12 januari was het tweede slachtoffer, de Deense Louisa Vesterager Jespersen, in haar geboorteland begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team