Zoeken

Noodlanding Ryanair-vlucht Londen-Agadir in Casablanca

30 maart 2024 - 17:00 - Marokko

©

Zondagmiddag maakte een Boeing 737 van Ryanair, die onderweg was van Londen naar Agadir, een noodlanding op de luchthaven Mohammed V in Casablanca.

De piloot van de Boeing 737, die de reguliere vlucht tussen Londen en Agadir uitvoerde, meldde een noodsituatie toen hij het Marokkaanse luchtruim naderde. Hij vroeg toestemming om te landen op de dichtstbijzijnde luchthaven, en landde uiteindelijk op de internationale luchthaven Mohammed V in Casablanca, zo melden bronnen uit de luchtvaartsector.

Lees ook: Noodlanding Royal Air Maroc vlucht in Tanger

De melding van de piloot leidde tot veel aandacht voor de vlucht, die op flightradar24, een platform voor het volgen van vluchten in real time, één van de meest gevolgde ter wereld werd. De afgelopen weken waren er verschillende incidenten met Boeing 737-toestellen, wat tot terechte bezorgdheid in de luchtvaartsector heeft geleid.

Lees ook: Noodlanding Royal Air Maroc vliegtuig in Casablanca

De oorzaak van de noodlanding van de Ryanair-vlucht is nog niet bekend. De maatschappij heeft ook geen officiële verklaring afgegeven. De passagiers werden na de landing in Casablanca opgevangen en werden later met een andere vlucht naar Agadir gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team