Zoeken

Nieuwe veerboot Malaga-Tanger voor deze zomer?

9 februari 2016 - 14:00 - Wereld

©

De nieuwe zeeroute tussen het Zuid-Spaanse Malaga en Tanger zal naar verwachting deze zomer al worden geopend. Momenteel heeft de haven van Malaga enkel een weinig succesvolle zeeverbinding met Melilla.

Rederijen die geïnteresseerd zijn om veerboten in te zetten tussen Malaga en Tanger moeten hun dossier voor 15 februari indienen volgens Diario Sur. De winnaar krijgt daarna drie jaar om de zeeroute te lanceren, maar dat gebeurt volgens de krant waarschijnlijk veel sneller. De havenautoriteit van Malaga heeft namelijk van de nieuwe route naar Marokko een prioriteit gemaakt.

De nieuwe zeeverbinding zal naar verwachting door ruim 50.000 passagiers en 6000 voertuigen per jaar worden gebruikt. De zeeroute is volgens de krant ook niet enkel gericht op in het buitenland gevestigde Marokkanen maar ook op het groot aantal "Marokkaanse toeristen met een sterke koopkracht" die jaarlijks de Costa del Sol bezoeken.

De reis tussen Tanger en Malaga zal iets langer zijn, namelijk 4 uur, maar Marokkaanse toeristen zullen dan "de mogelijkheid hebben om alles ter plekke te vinden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team