Zoeken

Nicki Minaj zorgt voor controverse op Mawazine Festival

26 mei 2024 - 22:00 - Cultuur

©

De komst van Amerikaanse rapster Nicki Minaj naar het Mawazine Festival in Rabat zorgt voor ophef. De ticketprijzen voor haar concert op het Souissi-podium zijn vastgesteld op 1400 dirham, wat bij veel mensen op social media kritiek heeft uitgelokt.

Marokkanen vinden de ticketprijzen te hoog. De komst van Nicki Minaj naar Mawazine is ook omstreden vanwege haar imago. Marokkaanse activisten en beroemdheden hebben hun verontwaardiging geuit over haar komst naar het festival. Ze vinden dat haar muziekteksten en videoclips ongepast zijn en niet passen bij de Marokkaanse waarden.

Lees ook: Nicki Minaj niet welkom op Mawazine-festival?

Zoals elk jaar circuleren er op social media oproepen om Mawazine te boycotten. Dit jaar krijgen die oproepen extra aandacht vanwege de oorlog in Gaza. Met de hashtag "Dans niet op de wonden van je broeders" uiten veel Marokkanen hun weigering om naar een muziekfestival te gaan terwijl er Palestijnen worden gedood in Gaza.

Lees ook: Haifa Wehbe strijkt flinke premie op voor optreden in Marokko

De oproepen om Mawazine te boycotten uiten zich op verschillende manieren. Sommige mensen op social media bekritiseren het festival en de artistieke keuzes die worden gemaakt. Anderen richten hun pijlen op de gages van de artiesten, met name de buitenlandse en Arabische artiesten. Marokkaanse artiesten beweren ook dat ze door de organisatoren worden genegeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team