Zoeken

Nederlandse schrijft gedicht om aandacht Ali B te trekken in vliegtuig (video)

15 juni 2018 - 14:30 - Cultuur

©

Maaike kwam Ali B tegen op een vlucht vanuit Marokko. Ze besloot zijn aandacht te trekken door een gedichtje voor hem te schrijven. Ze vertelde over haar ontmoeting met de Nederlands-Marokkaanse rapper aan Linda Nieuws.

"Ik was met drie vriendinnen een lang weekend naar Marokko geweest, met een laatste slopende dag in Marrakesh. Zondagnacht stapten we na vertraging doodmoe het vliegtuig in. Ik wilde net gaan slapen, toen een van m’n vriendinnen zei dat Ali voorin het vliegtuig zat."

"Ik wilde wel zeker weten dat hij het was en dus vroeg ik aan mijn buurman – zelf was ik te slap om erheen te gaan – of hij wilde kijken of hij het écht was. En ja hoor. Nú moet ik iets bedenken, dacht ik."

Maaike, 44 en moeder van een tweeling die dol is op Ali B, wilde absoluut een selfie met de rapper en besloot dat op een originele manier te vragen.

"Achterop de factuur van ons hotel schreef ik snel een gedicht dat ik aan hem wilde voorlezen. Ik ramde het er in tien minuten uit, schreef het nog een keer netjes over en voegde voor de zekerheid mijn e-mail, telefoonnummer en social kanalen toe. Je weet maar nooit."

"Ik presenteer voor m’n werk soms wel voor honderd mensen, maar ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Ik deed snel m’n bril af en lenzen in, een make-upje erop en dacht: nu ga ik het doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team