Zoeken

Arts Marokkaans elftal wilde Amrabat niet op het veld tegen Portugal (video)

24 juni 2018 - 14:40 - Sport

Nordin Amrabat wilde spelen ondanks een hersenschudding

De aanwezigheid van Nordin Amrabat op het veld tijdens het WK-duel tegen Portugal kort na een hersenschudding, blijft voor verdeeldheid zorgen tussen de FIFA en de Marokkaanse voetbalbond.

Verantwoordelijken van de Wereldvoetbalbond reageerden verrast en kwaad op de deelname van Amrabat, die tijdens de wedstrijd tegen Iran een hersenschudding opliep. De helm die hij droeg in de eerste minuten van de wedstrijd, trok hij al snel uit.

Bij een hersenschudding is het volgens het reglement van de FIFA verplicht om minstens één week te rusten. Noch Amrabat noch de medische staf van de Atlas Leeuwen hielden daar rekening mee.

Een woordvoerder van de FIFA herinnerde er eerder al aan dat alle artsen van de deelnemende selecties een opleiding hadden gekregen, wat de arts van de Atlas Leeuwen bevestigt. Toch uit hij kritiek op de leden van de Wereldvoetbalbond.

"Niemand van de FIFA kwam naar Amrabat vragen", verklaarde Abderrazak Hifti. "We hebben de aanbevelingen van de FIFA gevolgd maar na zijn blessure wilde Amrabat absoluut spelen. Ik probeerde hem tegen te houden."

Het vervolg is bekend. De aanvaller heeft waarschijnlijk zijn beste prestatie geleverd sinds hij voor Marokko uitkomt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team