Zoeken

Nederland: WK-wedstrijden Marokko op groot scherm in Osdorp

9 mei 2018 - 12:07 - Wereld

©

De voetbalwedstrijden van de Atlas Leeuwen op het WK-2018 in Rusland worden naar verwachting op groot scherm uitgezonden in het stadspark van Osdorp in Amsterdam.

Initiatiefnemer Mourad El Otmani vertelde aan AT5 dat het nog niet allemaal was afgerond maar dat de drie wedstrijden van Marokko tegen Spanje, Portugal en Iran vrijwel zeker in het stadspark te zien zullen zijn.

El Otmani wil dat jongeren met hun familie komen om incidenten te vermijden. "We zijn in gesprek met jongerenwerkers uit West en Nieuw-West, hebben toezichthouders en beveiliging, maar waar we vooral een beroep op doen zijn de ouderorganisaties. Vaders en moeders."

Voor de wedstrijd zullen er activiteiten zijn voor kinderen met ondermeer luchtkussens en een voetbalwedstrijd. El Otmani verwacht een duizendtal bezoekers. De toegang is gratis.

De Amsterdammer, die hoopt dat Marokko de groepsfase overleeft, heeft al locaties in het oog om ook de kwartfinale, de finale en wie weet, de finale eveneens op groot scherm uit te zenden.

Bladna.nl