Zoeken

Nederland: autoverhuurders weigeren Marokkaanse bruiloftgasten

27 oktober 2019 - 18:40 - Wereld

©

Autoverhuurders in Nederland weigeren steeds regelmatiger Turkse en Marokkaanse huurders uit vrees voor hun rijgedrag, voornamelijk tijdens trouwstoeten.

In Nederland en in België wordt regelmatig melding gedaan van gasten van bruiloften die tijdens trouwstoeten met gehuurde auto’s extreem gevaarlijk rijden.

Dit asociaal rijgedrag wordt ook door de autoverhuurders aan de kaak gesteld. Onder hen de eigenaar van een autoverhuurbedrijf in Maasdijk. "Ellende, gedoe en gezeur", vat hij de situatie samen voor het AD. "Vrijwel in elke stoet wordt asociaal rijgedrag vertoond. Bestuurders halen links en rechts in, blijven maar toeteren of remmen juist plotseling keihard op de snelweg. Ze bepalen zélf de regels: levensgevaarlijk." De ondernemer heeft daarom besloten om geen auto’s meer te verhuren aan Marokkaanse en Turkse koppels die een trouwstoet organiseren.

Een andere professional uit de sector in Den Haag houdt er dezelfde mening aan over. "Veiligheid gaat boven alles. Sinds kort vertel ik iedere huurder voor vertrek wat de regels zijn in het verkeer. Bovendien ben ik bezig met een speciale pagina op mijn website waar regels en wetten op zijn terug te vinden.", zegt hij. Hij bleef voorlopige gespaard maar voelt mee met andere verhuurders waarvan dure voertuigen in de prak werden gereden. "Stel dat je die auto de volgende dag weer verhuurd hebt aan een ander bruidspaar. Een nachtmerrie."

Sommige bedrijven kiezen ervoor om zelf altijd een chauffeur in te zetten. Dat is het geval van een bedrijf gespecialiseerd in de verhuur van trouwauto’s en limousines. "Bedrijven die dat niet doen, moeten bestuurders nadrukkelijk wijzen op de risico’s. Bovendien moet asociaal rijgedrag veel harder worden aangepakt. Die gasten lopen elkaar allemaal op te jagen: het wordt steeds gekker.", zegt de eigenaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team