Zoeken

Nederland: ex-minister start petitie om Ziyech bij Ajax te houden

12 mei 2019 - 17:30 - Sport

©

Lodewijk Asscher, PvdA-fractievoorzitter, heeft een petitie opgestart om te voorkomen dat Hakim Ziyech van Ajax Amsterdam vertrekt.

De politicus sprak over het initiatief met Ajax Showtime. Hij vertelde hoe hij op het idee kwam: "Eigenlijk heel suf hoor. Ik vind hem magistraal, maar dat vinden we natuurlijk allemaal. Donderdag was ik met een vriend aan het appen over de wedstrijd. We vinden het jammer dat het team waarschijnlijk uit elkaar valt. Ik zei tegen hem: misschien moet jij een petitie starten om Ziyech te laten blijven. Hij zei: dan moet jij dat maar doen."

Asscher wil het liefst dat het team van Ajax nog enkele jaren hetzelfde blijft. En Hakim Ziyech is volgens hem een speler waarvoor je een naar een wedstrijd gaat kijken. "Hij schiet vaak op doel. Dat gaat vaak mis, maar ook heel vaak is het raak. Hij is nu helemaal op zijn plek bij Ajax en dan zou het zonde zijn als hij ergens anders zijn draai moet vinden."

Hakim Ziyech vertrekt naar verwachting tijdens de zomerstop, waarschijnlijk naar Bayern München, maar ook meerdere teams uit de Engelse Premier League hebben interesse getoond in de Marokkaanse international. Ruim 21.000 fans hebben de petitie al ondertekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team