Zoeken

Nasser Zefzafi vreest dat moeder ook wordt opgesloten

11 maart 2019 - 11:10 - Marokko

©

Nasser Zefzafi heeft zijn moeder gewaarschuwd voor de risico’s die ze neemt door in Europa zijn verhaal te gaan vertellen. De protestleider vreest dat zijn moeder ook in de gevangenis belandt.

Zoulikha Si Haddou was een tijdje afwezig omdat ze zich voor een borstkanker liet behandelen. Maar de moeder van Zefzafi is terug en neemt deel aan een tour door Europa om het verhaal van haar zoon en de andere vastgehouden Hirak-activisten te vertellen.

Tijdens een meeting afgelopen donderdag in Parijs verklaarde de oude vrouw dat ze net zoals haar zoon was. "Ik doe zoals Nasser deed. Hij kijkt altijd naar de toekomst, zonder de dood te vrezen, zonder arrestaties te vrezen, zonder marteling te vrezen. Nu doe ik net zoals hem en dit terwijl de autoriteiten ons omsingelen."

Volgens Alyaoum24 vertelde Zoulikha Si Haddou ook dat de ordediensten haar tijdens alle demonstraties in Al Hoceima vroegen om weg te gaan. Ze antwoordde steeds hetzelfde: "Ik ben hier, arresteer me als jullie willen!". Zoulikha is de stem geworden van alle moeders van Hirak-gevangenen.

Nasser Zefzafi is zich daarvan bewust en vertelde haar onlangs: "Op een dag zullen ze je arresteren en naar hier brengen (de Oukacha gevangenis)". Ze antwoordde toen "Ik hoop het, dan zal ik dichter bij je zijn!".

De moeder van de Hirak-leider verklaarde donderdag ook dat "de gevangenis geen schande is" voor haar en haar naasten, zolang "we worden gearresteerd omdat we onze eer hebben verdedigd. Ze kennen mijn adres. Als ze willen kunnen ze me komen aanhouden. Onze zoon is een kroon boven onze hoofden. Ze vechten vanuit hun cel, wij buiten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team