Zoeken

Muzikant Mohamed Tazi Massano overleden

31 december 2020 - 20:40 - Cultuur

©

De Marokkaanse artiest Mohamed Tazi Cherti is na een lang ziekbed overleden. De muzikant die beter bekend stond als Massano is honderd jaar geworden.

De vereniging ‘Al Baât’ voor Andalusische muziek in Fez heeft zijn overlijden bekend gemaakt. Cherti komt uit een muzikale familie die de muziekvormen ‘Samaa’ en ‘Tarab al ala’ beoefende. Zijn familie hield de Andalusisch muzieksoort in leven. Hij behoorde tot de generatie van grootheden zoals Ahmed Loukili en Abdelkarim Raïs. Hij kreeg les van de meesters Mohammed El-Mtiri en Mohamed Al-Brihi.

Door zijn hele muziek carrière heeft Cherti een goede staat van dienst. De artiest speelde mee met het Mohammed El-Mtiri Orkest. Voor hen heeft hij talloze Andalusische muziekstukken opgenomen. Hij bespeelde de rabab en gaf les aan het ‘Dar Adiyel’ conservatorium in Fez.

De muzikant werd in 1998 in Fez geëerd voor zijn werk tijdens het Andalusisch muziekfestival. In 2019 gebeurde werd hij eveneens geëerd tijdens de tiende bijeenkomst van liefhebbers van Andalusisch muziek in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team