Zoeken

Bondscoach Marokko over Mounir El Haddadi: "Vaderlandsliefde kan niet worden gekocht"

8 september 2014 - 15:17 - Sport

©

Marokkaanse bondscoach Badou Zaki reageerde teleurgesteld op de keuze van Mounir El Haddadi om voor Spanje uit te komen. Volgens hem heeft de jonge speler geen gevoel voor patriottisme

"Vaderlandsliefde kan niet worden gekocht. Vaderlandsliefde mag je niet weigeren. Voor mijn benoeming tot bondscoach hebben andere verantwoordelijke de speler, zijn ouders en zijn vrienden gecontacteerd om hem aan te moedigen voor de nationale ploeg te kiezen. Als hij die wedstrijd met Spanje speelt, tja... Het is zijn keuze en die moeten we respecteren", aldus Badou Zaki op een persconferentie zaterdag.

Tot vorige week was Badou Zaki vol vertrouwen over de keuze van Mounir El Haddadi voor de Atlas Leeuwen. Zijn familie was benaderd door Marokkaanse sportverantwoordelijken waaronder Saïd Chiba. Zelfs de Marokkaanse minister van Sport Mohamed Ouzzine was naar Barcelona gereisd om El Haddadi te zien spelen en zijn familie te ontmoeten. De minister vertelde nadien dat de vader van de jonge speler hem had verzekerd dat hij voor Marokko ging spelen.

Mounir El Haddadi werd zaterdag opgeroepen door Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque voor de komende kwalificatiewedstrijd van La Roja tegen Macedonië voor het EK-2016.

De jonge Marokkaan is dolblij. "Toen ze me het nieuws vertelden was ik even sprakeloos. Het is een droom om voor het Spaans elftal te spelen. Ik ben zo blij. Het is een droom die uitkomt. Ik wil er gewoon van genieten, profiteren van de mogelijkheden en het beste van mezelf geven. Ik ben heel trots dat ik met La Roja mag spelen. Dit is echt wat ik wil doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team