Zoeken

Marokkaanse held woningbrand Frankrijk nog in shock

15 augustus 2020 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Mouhsine Sbiti is één van de mannen die twee kinderen uit een brandende woning hielpen ontsnappen in het Franse Grenoble. De voormalige Marokkaanse gendarme is nog in shock.

De 34-jarige held werkte voor zijn vertrek naar Frankrijk als gendarme voor de veiligheidsdienst van het Koninklijk paleis in Rabat.

Mouhsine hoorde drie weken geleden getuigen om hulp roepen en zag de vlammen die uit het appartement kwamen. Hij rende naar het gebouw en wist met vijf andere mannen uit de wijk twee kinderen van 3 en 10 jaar op te vangen.

De kinderen bleven ondanks hun val van de derde verdieping ongedeerd. De jonge helden die hen redden liepen allemaal verwondingen op aan de polsen en handen. Ook Mouhsine, die er een trauma aan overhoudt.

De dertiger, die twee maanden geleden via een gezinshereniging in Frankrijk aankwam, vermijdt nog steeds de straat waar de brand plaatsvond. Het appartement werd nog niet opgeknapt en de sporen van de brand zijn nog goed zichtbaar.

Mouhsine stelt de beelden van de twee kinderen niet te kunnen vergeten. "Ik zal de angstige blik van het jongste kind nooit vergeten. Ik heb er nachtmerries van.", zegt hij. Mouhsine heeft besloten om uit de wijk te verhuizen in een poging om een ​​normaal leven te hervatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team