Zoeken

Moskee in Dublin opent deuren voor daklozen

4 maart 2018 - 14:00 - Wereld

©

De moskee van Clonskeagh in Dublin heeft vorige week besloten zijn deuren te openen voor daklozen tijdens de koudegolf die het land al meerdere dagen teistert.

In de stad werd volgens de Ierse weerdienst tot 25 cm sneeuw verwacht, waardoor code rood werd afgekondigd voor extreem weer.

Het bestuur van de moskee besloot als gevolg dan de sterke daling van de temperaturen, daklozen tijdelijk onderdak te bieden. "We hebben ’s nachts een veiligheidsteam in dienst en de onderhoudsploegen werden gewaarschuwd zodat ze ervoor zouden zorgen dat er genoeg verwarming is in het gebouw, vooral’ s nachts", verklaarde Summayah Kenna, hoofd van de afdeling Welzijn van de gemeenschap van het Islamitisch Cultureel Centrum van Ierland.

Naast onderdak krijgen de daklozen ook een ticket waarmee ze twee maal per dag een warm maaltijd kunnen krijgen bij het restaurant van de moskee en werden slaapzakken voorzien.

De moskee blijft open voor daklozen tot vandaag, zondag 4 maart. Het moskeebestuur stelt dat de actie zal worden verlengd als het koud weer blijft aanhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team