Zoeken

Top-6 mooiste Marokkaanse steden volgens HostelBookers

22 september 2014 - 21:48 - Marokko

©

Reiswebsite Hostelbookers heeft een ranking gepubliceerd van de mooiste Marokkaanse steden met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

In Marokko kan je de prachtige Sahara woestijn per kameel verkennen, samen met Berberstammen kamperen onder de sterren, op koopjesjacht gaan in de souks of surfen op een aantal van de mooiste stranden in Afrika, aldus de touroperator.

De zes mooiste steden van Marokko

 Rabat: een open en heel nette stad, ideaal om een wandeling te maken in de brede met bomen omzoomde lanen, ver weg van de gebruikelijke drukte van grote steden. Onmisbaar is een bezoek aan het Koninklijk Paleis, de Hassan Toren, de Andalusische tuin in de Oudaya Kasbah en de necropolis van Chellah.

 Marrakech: het Djemaa El Fna plein zet al je zintuigen op scherp. Ook onmisbaar is een bezoek aan de Koutoubia-moskee, het El Badi-paleis, de Ben Youssef madrasa en uiteraard de vele souks.

 Essaouira: geniet van een hippie-bohemien sfeer in deze mooie havenstad met haar vele stranden die je te paard of met de kameel kan bezoeken. Een lekkere maaltijd is gegarandeerd in één van de vele restaurants waar vis en verse zeevruchten worden geserveerd. De stad wordt sterk aangeraden voor haar keuken, één van de besten in het land.

 Agadir: minder authentieke toeristische stad is Agadir toch een bezoek waard. Vooral wie naar aangename stranden op zoek is zal er zijn geluk vinden. De oude Kasbah op de top van de heuvel is het enige historisch gebouw in de stad.

 Fez: lange tijd hoofdstad van Marokko is Fez één van de oude koningssteden van het land, samen met Marrakech, Rabat en Meknes. Een bezoek aan de leerlooierijen is een must. Ook de oude medina van Fez met zijn kleine straatjes en straatverkopers is onmisbaar.

 Chefchaouen: geniet van een heel ontspannen sfeer in de kleine Riffijnse stad. Kenmerkend zijn de mooie blauwe huizen en hun zowel vreedzame als surrealistische uitstraling. De stad staat bekend om haar leer en haar verlaten kerk op de top van de heuvel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team