Zoeken

Mohammed VI ontmoet Marokkanen in Dakar

25 mei 2015 - 23:31 - Marokko

©

Een nieuwe foto van Koning Mohammed VI met twee Marokkaanse vrouwen in de Senegalese hoofdstad Dakar zorgt voor veel bewondering op sociale netwerken.

Mohammed VI werd omringd door Meryem en Nisrine. De twee jonge vrouwen benaderden de Koning die onmiddellijk accepteerde om met hen op de foto te gaan.

De foto werd op Facebook gezet en tienduizenden keren bekeken en geliked. Een Marokkaanse internegebruiker schrijft vol bewondering: "Wat een Koning! Ik zou hebben gewild dat hij de Koning van de Arabische Maghreb was". Een andere fan schrijft "Wat een bescheidenheid en wat een civisme".

Koning Mohammed VI brengt sinds afgelopen woensdag een staatsbezoek aan Senegal. Vrijdag schonk hij 10.000 Korans aan Senegalese moskeeën en 10 ton medische hulp aan het universitair ziekenhuis van Dakar.

Zaterdag bezocht hij Saint Louis, in het noorden van Senegal, een stad met een grote Marokkaanse gemeenschap afkomstig uit Fez en die voornamelijk in de textielsector werkt. De Marokkaanse gemeenschap is al bijna een eeuw in de stad aanwezig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team