Zoeken

Mohammed VI, 2e invloedrijkste persoon in de islamwereld

3 december 2011 - 17:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is de op één na meest invloedrijke figuur in de islamitische wereld in 2011, na koning Abdullah van Saoedi-Arabië, aldus het Koninklijke Centrum voor Onderzoek en Islamitische Studies in Jordanië.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan is nummer drie op de lijst van 500 meest invloedrijke islamitische leiders in 2011. Mohamed Badia, gids van de moslimbroederschap in Egypte, sjeik Youssef al-Qardaoui van de Al Azhar Universiteit, en de prediker Amr Khaled, behoren allen tot de invloedrijkste figuren van de islamitische wereld.

Koning Mohammed VI werd gekozen voor de "ingrijpende hervormingen in zijn land sinds zijn aantreden in 1999" meldt het rapport. Ook regeert Mohammed VI, vijfde meest invloedrijke figuur in 2010, over het grootste en meest stabiele monarchie in Afrika.

De Marokkaanse denker Taha Abderrahmane Moulay, Ali Raissouni, charismatische Zaouïa leider, en Hynd Bouhia, voormalig CEO van de beurs van Casablanca, staan ook allen op de lijst van het onderzoekscentrum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team