Zoeken

Miljoenenbusiness: dealer onthult geheimen hasjsmokkel Marokko-Spanje

5 juli 2024 - 15:00 - Marokko

©

Een anonieme drugssmokkelaar heeft in een interview met de Italiaanse YouTuber Zazza voor de Spaanse zender La Sexta, onthullende details prijsgegeven over de smokkel van hasj tussen Marokko en Spanje.

De man, die in Marbella werd geïnterviewd, vertelde dat de deelnemers aan een smokkeltransport tussen de 35.000 en 40.000 euro kunnen verdienen. De grote winnaar is echter de baas van de operatie, die volgens de dealer tussen de 500.000 en 1 miljoen euro per transport opstrijkt.

Lees ook: Spaanse politie vindt 25 ton hasj in Marokkaanse meloenen (video)

De dealer beweert zelf vijftien jaar in het smokkelcircuit actief te zijn geweest, in verschillende rollen zoals uitkijk, ophaler en ’gps’, de persoon die aangeeft waar de drugs moeten worden afgeleverd.

Lees ook: Balen hasj aangespoeld op strand Nador

Hij legde uit dat bij elke smokkeloperatie een piloot, uitkijk, ophaler en gps betrokken zijn, evenals iemand in Marokko die de boot van brandstof voorziet. Grotere boten kunnen tot wel een maand op zee blijven om de drugs over te laden op andere boten en zo de autoriteiten te misleiden. De drugs worden vervolgens opgeslagen in zogenaamde crèches, totdat ze worden verkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team