Zoeken

Michelle Obama spreekt over « grote vooruitgang » Marokko

3 juli 2016 - 16:10 - Marokko

©

Michelle Obama heeft in een lang artikel op de website van nieuwszender CNN over haar bezoek aan Marokko gesproken. De Amerikaanse first lady prijst de inspanningen van het koninkrijk om het onderwijs van meisjes te bevorderen.

« Marokko heeft grote vooruitgang geboekt in het onderwijs. (...) Bijna alle meisjes gaan naar de basisschool », schrijft de vrouw van Barack Obama. Volgens haar zullen "de Verenigde Staten en Marokko nauw samenwerken om de middelbare scholen in het koninkrijk te hervormen ».

Onderdeel van deze samenwerking is een financiële steun van 100 miljoen dollar die de Verenigde Staten tijdens het bezoek van Michelle Obama aan Marokko hebben toegekend. De hulp is onderdeel van het Millennium Challenge Corporation plan en wordt deels door het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID) gefinancierd.

Het geld zal programma’s financieren om meisjes aan te moedigen naar school te blijven gaan. Op termijn zal een volledig nieuw onderwijssysteem worden ontwikkeld dat te goede zal komen aan 100.000 kinderen waarvan de helft meisjes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team