Zoeken

Slachtoffers non Melilla melden zich

28 april 2012 - 17:00 - Wereld

©

Mercedes Hoces, Spaanse non, werd onlangs gehoord door de rechter in Madrid, voor haar betrokkenheid bij de diefstal en verkoop van 25.000 Marokkaanse baby’s aan Europese families.

Vervolgd voor illegale detentie, valsheid in geschrifte en vervalsing in de jaren ’80, zou de 80-jarige non, Marokkaanse gezinnen hebben aangemoedigd om hun kinderen achter te laten in ruil voor sommen van 3500 tot 9000 dirham.

Said Chramti, voorzitter van de "Rif vereniging voor de mensenrechten", vertelde aan bladi.net dat twee Spaanse vrouwen uit Melilla, Francoise D. en Maria A., mogelijk slachtoffers zijn van Mercedes Hoces. De twee hebben DNA-tests afgelegd en wachten op de resultaten.

De zaak van de twee jonge vrouwen, die veel op elkaar lijken en in dezelfde wijk van Melilla wonen, is zeer omstreden in de Spaanse enclave. Volgens Chramti worden de ADN-resultaten er met veel ongeduld verwacht.

De twee vrouwen die enorm veel in gemeen hebben, denken dat ze zussen zijn die door Mercedes Hoces werden verkocht.

Een andere non, nu in de Spaanse stad Granada gevestigd, zou bij dezelfde kinderhandel betrokken zijn. Nochtans is zij volgens Said Chramti, nog niet gehoord door de rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team