Zoeken

Gezin houdt mentaal zwakke zoon jarenlang opgesloten in Marokko

25 februari 2014 - 20:26 - Gemeenschap

©

In de zuid Marokkaanse stad Kelaat Sraghna heeft de politie een man ontdekt die jarenlang gevangen is gehouden door zijn familie. Hij was door zijn vader en broer opgesloten omdat hij aan psychische problemen leed.

Volgens Al Massae leefde het slachtoffers jarenlang in zijn eigen vuil. De moeder mocht haar zoon niet zien, uit angst dat ze hem zou bevrijden.

Politiebronnen hebben het over een bijna primitief gedrag. De jongeman was vastgebonden met ijzeren kettingen en kan niet normaal spreken. Zijn enige contact met de buitenwereld was via een klein raampje langs dewelke zijn vader en broer hem eten en drinken gaven.

Het slachtoffer werd aan een psychiatrisch ziekenhuis in Marrakech toevertrouwd. Zijn vader en broer werden in hechtenis genomen, in afwachting van hun proces. Zij zijn aangeklaagd voor het gijzelen en in levensgevaar brengen van de jongeman.

In Marokko voorziet artikel 436 van het wetboek van strafrecht van 5 tot 10 jaar gevangenisstraf voor ontvoering en gijzeling. De straf loopt op tot 20 jaar als de gijzeling meer dan 30 dagen duurt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team