Zoeken

Vier Marokkaanse kinderen komen om bij brand in Spanje

26 maart 2014 - 20:54 - Marokko

©

Vier broertjes van 3, 5, 8 en 12 jaar zijn dinsdagavond bij een woningbrand in de Spaanse stad Tarragona omgekomen.

Hun vader werd met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij verkeert nog steeds in levensgevaar. Vijf andere gezinsleden werden naar een zorgcentrum in Tarragona gebracht.

De brand brak rond 23:40 uit in het appartement van het gezin op de bovenste verdieping van een gebouw. Volgens El Mundo werden zeven brandweereenheden ingezet om het vuur te blussen. Pas tegen 00:40 had de brandweer het vuur onder controle.

Volgens de hulpdiensten werd de brand veroorzaakt door een kortsluiting in de keuken. De brandweer trof de vier lichamen aan van de kinderen. De 51-jarige vader, zijn 38-jarige vrouw, hun zonen van 2 en 18 en een 28-jarige neef konden worden gered.

Het gezin woonde onder zeer slechte omstandigheden. Zij moesten van de bank de woning verlaten omdat ze hun lening niet meer konden terugbetalen. In 2010 was hun enige inkomstenbron, de beenhouwerij van de vader, ook in vlammen opgegaan.

Update 28 maart 2014

De vier broertjes zullen in de komende dagen in Marokko worden begraven. Het Consulaat van Marokko heeft besloten om alle kosten van de repatriëring te betalen. Ook heeft de stad twee dagen van rouw aangekondigd.

Update 31 maart 2013

De vier broertjes zijn maandag 31 maart in de zuid-Marokkaanse stad Demnate begraven. De begrafenis- en repatriëringskosten werden uiteindelijk door Koning Mohammed VI betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team