Zoeken

Megarama bouwt nieuwe bioscoopcomplexen in Marokko

3 december 2013 - 19:51 - Cultuur

©

Na Casablanca, Marrakech en Fez, gaat de groep Megarama volgend jaar drie nieuwe bioscoopcomplexen openen in Marokko.

Het tijdschrift Variety komt deze week terug op de slechte staat van de bioscoopsector in Marokko. Marokkaanse zalen krijgen nog maar 2 miljoen bezoekers per jaar over de vloer, terwijl dat in de jaren ’90 tien keer meer was. Ter vergelijking gingen het afgelopen jaar, 30,6 miljoen mensen naar de bioscoop in Nederland.

Piraterij, de publieke onvrede en de concurrentie van satellietzenders, zorgden ervoor dat Marokko nog maar 65 zalen overhoudt. In 2004 waren dat er 151 en in 1990 ruim 250!

Megarama-baas Jean-Pierre Lemoine vindt dit des te frustrerend dat de kwaliteit van de Marokkaanse films sterk is verbeterd. Hij hoopt op een sterk signaal van de Marokkaanse overheid tegen piraterij.

De aanstaande opening van de drie nieuwe bioscoopcomplexen moet de sector helpen ontwikkelen. Marokko zal volgend jaar, met de nieuwe Megarama’s, 50% meer zalen hebben.

In Rabat zal een eerste bioscoop met 11 zalen en 1400 zitplaatsen in februari openen. In Tanger is de opening van een Megarama met 8 zalen en 1000 zitplaatsen gepland voor september. De openingsdatum van een 12-zalen complex in Agadir staat nog niet vast.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team