Zoeken

Marokko weigert uitlevering overvaller die vakantiekiekjes deelde

5 november 2015 - 17:00 - Marokko

©

Marokko heeft de uitlevering van Nabil Ibelati geweigerd. De man werd in Frankrijk tot 7 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een overval op een juwelierszaak. Na zijn veroordeling bij verstek publiceerde hij foto’s van zijn vakantie in Marokko op sociale media.

De Franse krant Nice Matin vernam van een juridische bron dat de Marokkaanse autoriteiten zoals verwacht geen gehoor hadden gegeven aan het uitleveringsverzoek van Frankrijk.

Nabil Ibelati was na de overval in Cannes op 31 juli 2013 naar Marokko gevlucht met zijn buit, ruim 1,7 miljoen euro aan luxe horloges. Zijn medeplichtigen, waaronder zijn broer, werden in Frankrijk gearresteerd en tot gevangenisstraffen van 3 tot 7 jaar veroordeeld.

De Franse Marokkaan leefde in Marokko als een pasja. Hij plaatste regelmatig foto’s op internet om de Franse justitie uit te dagen. Door de media-aandacht besloot de Marokkaanse politie hem te arresteren. Na zijn aanhouding had zijn advocaat laten weten dat Ibelati in Frankrijk wilde worden berecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team