Zoeken

Marokko pakt terreurverdachten dankzij filmpje op internet

23 november 2014 - 17:45 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft zaterdag in Berkane drie terreurverdachten gearresteerd. De drie hadden een video op YouTube gepubliceerd waarin ze trouw zwoeren aan ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.

In het filmpje genaamd ’De komst van Jund al-Khalifa in Maghreb Al-Aqsa", kondigden de verdachten terroristische aanslagen, martelingen en andere criminele daden in Marokko aan.

Na onderzoek werden de drie verdachten in de regio van Berkane teruggevonden en aangehouden. Volgens de territoriale veiligheidsdienst DGSN gaat het om drie ex-gedetineerden die eerder al werden veroordeeld vanwege terroristische activiteiten.

Nog steeds volgens de veiligheidsdienst wilden de drie mannen naar Algerije vertrekken om er leden van de terreurgroep Ansar al-Sharia te ontmoeten. Nadien zouden ze naar de Iraaks-Syrische regio vertrekken om er een militaire opleiding te krijgen. Na deze opleiding planden de drie naar Marokko terug te keren om er aanslagen te plegen.

Update 23 november 2014

Het ministerie van Binnenlandse zaken meldt in een verklaring op zondagavond dat nog drie leden van dezelfde terreurcel in Berkane zijn gearresteerd. In totaal werden dus zes mensen aangehouden voor hun deelname aan het filmpje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team