Zoeken

Marokko ziet af van aankoop Russische S400 onder druk Verenigde Staten

28 mei 2019 - 14:50 - Marokko

©

Marokko heeft onder druk van de Verenigde Staten besloten om het Amerikaanse luchtafweersysteem Patriot MIM-104 te kopen en niet het Russische S400.

Volgens de Spaanse website Defensa vreest Marokko economische represailles van de Verenigde Staten, die ermee hebben gedreigd de GAATSA wet toe te passen op alle landen die militaire zaken doen met Rusland.

De GAATSA wet werd op 25 juni vorig jaar in de Verenigde Staten goedgekeurd en legt economische sancties op aan landen die wapencontracten met Russische bedrijven sluiten.

Marokko was lange tijd geïnteresseerd in de Russische S400. Het luchtafweersysteem wordt als "zeer geavanceerd" beschouwd en is in staat om luchtdoelen te onderscheppen op een afstand van 380 kilometer en ballistische doelen op een afstand van 60 kilometer.

Enkele weken geleden werd al bekend dat Marokko aan Amerika 25 nieuwe F16C/D Block 72 straaljagers, de apparatuur die daarbij hoort, een zestigtal GBU-39/B bommen, 36 FMU-139D/B raketten en 40 JHMCS volgsystemen had besteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team