Zoeken

Marokko: prijs toegang historische locaties met 7 vermenigvuldigd

17 april 2018 - 13:40 - Cultuur

©

Een beslissing die liefhebbers van historische plekken waarschijnlijk niet zal bevallen. Het ministerie van Cultuur heeft besloten om de toegangsprijs van historische monumenten in Marokko met zeven te vermenigvuldigen.

EFE stelt, onder vermelding van een document van het ministerie van Cultuur, dat de prijzen van 10 dirham momenteel naar 60 of 70 dirham zullen toenemen. Wanneer de nieuwe prijzen zullen worden toegepast wordt niet vermeld.

Zo zal de toegang van de Meriniden necropolis in Rabat, het Bahia-paleis, het Badi Paleis en de Saadi tombes in Marrakech en Volubilis in Meknes veel duurder worden. Volgens het persagentschap is er een risico dat deze locaties, door hun nieuwe prijzen, uit de toeristische circuits worden verwijderd.

De nieuwe prijzen zullen enkel van toepassing zijn voor buitenlanders. Bezoekers met een Marokkaanse identiteitsbewijs zullen de actuele prijs blijven betalen.

De toeristische sector in Marokko vertegenwoordigt 11,4% van het BBP en 550.000 banen. Vorig jaar bracht de sector 65 miljard dirham op.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team