Zoeken

Daling prijs bootoversteek Spanje-Marokko

19 juli 2018 - 14:10 - Marokkanen in het buitenland

De bootoversteek tussen Spanje en Marokko is dit jaar 30% duurder

De prijs van de oversteek met de boot tussen Tanger Med en Algeciras en Tanger Stad en Tarifa wordt naar beneden herzien.

Minister Abdelkader Amara van Uitrusting, Transport, Logistiek en Water kondigde woensdag een daling van de prijs aan voor de oversteek tijdens de Marhaba zomeroperatie.

Volgens de bewindsman werd dat besloten tijdens een meeting van de Directie van de koopvaardij en de rederijen die de oversteek tussen Marokko en Spanje verzorgen. Op de vergadering waren ook vertegenwoordigers van de Mohammed V stichting, het ministerie van Binnenlandse zaken en de havenautoriteiten aanwezig.

De vergadering werd georganiseerd na een klacht van het Marokkaanse ministerie van Marokkanen in het Buitenland als gevolg van een 30%-stijging van de prijzen van de oversteek tijdens de zomerperiode vergeleken met vorig jaar.

Na moeilijke onderhandelingen werd besloten om terug te keren naar de prijzen van 2017. Een enkele reis met een auto en vier passagiers zal nu 1720 dirham kosten. Voor de heen en terugreis is de prijs 2820 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team