Zoeken

Marokko: agenten vrijgesproken in corruptieschandaal justitie

30 januari 2020 - 12:00 - Marokko

©

Twee agenten die werden verdacht in het "semsar" corruptieschandaal van de Marokkaanse justitie zijn door het hof van beroep in Casablanca vrijgesproken.

De hoofdverdachte in deze zaak was enkele weken geleden door de rechtbank van eerste aanleg in Ain Sebaa in Casablanca tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham veroordeeld. Een tweede verdachte kreeg drie jaar gevangenisstraf en 9000 dirham boete.

In een video die toen massaal op sociale media was gedeeld zat de semsar in een auto met een jonge vrouw wiens moeder vastzat. Hij beloofde voor een vervroegde vrijlating te kunnen zorgen in ruil voor 40.000 dirham.

Na de verspreiding van de beelden besloot de politie een onderzoek te openen. De semsar werd geïdentificeerd en gearresteerd. Een arrestatiebevel liep toen al tegen hem voor een andere oplichtingszaak waarin hij zich had voorgedaan als de procureur des Konings.

De verdachte was in het verleden al voor oplichting veroordeeld. Onderzoek toonde tevens aan dat er geen enkel verband bestond tussen de man en de rechter die de moeder van de jonge vrouw had veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team