Zoeken

Marokko gaat 10 miljard in nieuwe stadions voor WK-2026 investeren

10 februari 2018 - 12:00 - Economie

©

Minister Rachid Talbi Alami van Jeugd en Sport heeft vrijdag een persconferentie gegeven over de kandidatuur van Marokko voor de organisatie van het WK-2026.

De bewindsman vertelde onder meer dat 10 miljard zou worden geïnvesteerd voor de organisatie van het voetbalkampioenschap. Het grootste deel daarvan, 1 miljard dirham per jaar, is voor de ontwikkeling van sportieve infrastructuur bestemd.

L’Economiste bericht dat Rachid Talbi Alami de media probeerde gerust te stellen door te verklaren dat Marokko jaarlijks 65 miljard dirham in diverse projecten investeerde.

Naast stadions zal voor de kandidatuur ook rekening worden gehouden met de luchthavens, snelwegen en gezondheidsinfrastructuur. Het definitief dossier moet ten laatste op 16 maart worden ingediend. In geval van mankementen wordt het dossier geweigerd.

Een inspectieteam van de wereldvoetbalbond FIFA zal een maand later Marokko bezoeken om de inhoud van het dossier te controleren. Daarna pas zal worden besloten of de kandidatuur wordt geaccepteerd of niet.

Bladna.nl