Zoeken

Marokko: minister verdedigt reisverbod Eid ul-Adha

8 november 2020 - 17:40 - Marokko

©

De minister van Binnenlandse zaken, Abdelouafi Laftit, heeft op 4 november zijn besluit om aan de vooravond van Eid ul-Adha een reisverbod tussen steden in te stellen, verdedigd in het Marokkaanse parlement. De minister verklaarde dat het zeer schadelijk zou zijn geweest als deze last-minute beslissing niet was genomen, in verband met de verspreiding van het coronavirus.

Op zondag 26 juli, vijf dagen voor Eid ul-Adha, rond 20.00 uur, werden Marokkanen verrast door de aankondiging van een reisverbod tussen steden dat 4 uur later al inging.

Hoewel het besluit voor sommigen ondoordacht leek, was het volgens Laftit een redelijke beslissing. Over de timing van de aankondiging zei de minister: "Er was geen sprake van improvisatie. We wisten wat we aan het doen waren toen we het besluit op het laatste uur vrijgaven. We hoopten dat zo min mogelijk mensen zouden gaan reizen," zei Laftit. Dit gebeurde echter niet.

In de hoop vóór de deadline alsnog bij hun familie te geraken, gingen juist veel Marokkanen tegelijkertijd de weg op waardoor er ongekende files ontstonden en er verschillende ernstige ongevallen plaats vonden." Wat wil je? Dat we het besluit een week van tevoren bekend hadden gemaakt zodat nog meer mensen zouden zijn gaan reizen?", reageerde de minister.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team