Zoeken

Officieel: Marokko voert militaire dienstplicht weer in

21 augustus 2018 - 01:25 - Marokko

©

Marokko voert opnieuw de militaire dienstplicht in. Dat werd maandagavond tijdens een ministerraad voorgezeten door Koning Mohammed VI besloten.

Volgens een verklaring van persagentschap MAP werd een wetsvoorstel over de herinvoering van de dienstplicht tijdens de raad goedgekeurd. "Op grond van de bepalingen van de grondwet dragen de burgers bij tot de verdediging van het vaderland en de integriteit ervan" leest men onder meer in de tekst.

De nieuwe wet bepaalt dat alle Marokkanen tussen 19 en 25 jaar zullen worden opgeroepen om 12 maanden lang het leger te dienen.

Naast een militaire training en opleidingen over het gebruik van wapens en andere militaire uitrusting zullen de jonge soldaten ook toegang hebben tot technische beroepsopleiding en aan grote structurele projecten in het land deelnemen. Binnen het leger krijgen jongeren tevens regels bijgebracht zoals discipline, zelfstandigheid, teamwerk, waardegevoel en burgerschap.

In Marokko was er decennialang een dienstplicht van 18 maanden en van 12 maanden vanaf 1999 tot de afschaffing ervan in 2006 per koninklijk decreet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team