Zoeken

Marokko: waar is "Mijnheer coronavirus" naartoe?

1 juni 2020 - 21:20 - Marokko

©

Mohamed Lyoubi, directeur epidemiologie bij het Marokkaanse ministerie van Gezondheid, werd al enkele dagen niet meer gezien. Hij gaf tot kort geleden dagelijks een perspunt over de coronavirus pandemie in Marokko.

Lyoubi was tot voor kort vrijwel onbekend in Marokko. Maar zijn kennis van de coronavirus pandemie en zijn vaardigheid om het groot publiek toe te spreken, maakten in de afgelopen weken van hem een figuur van de strijd tegen het coronavirus in het koninkrijk.

Le360 bericht dat ook zijn adviezen om een besmetting met het coronavirus te voorkomen erg werden geapprecieerd door de Marokkanen.

Zijn afwezigheid leidde in de afgelopen dagen tot geruchten over zijn ontslag. Lyoubi zou namelijk in conflict zijn met het ministerie van Gezondheid over de manier waarop de versoepeling van de noodtoestand moet gebeuren. Hij zou ook kritiek hebben geuit over de manier waarop werd gehandeld met in het buitenland gestrande Marokkanen.

Het medium meent te weten dat Lyoubi geen ontslag heeft genomen. "Mijnheer coronavirus", zoals hij in Marokko wordt genoemd, zou enkel een weekje rust hebben gevraagd na "twee maanden intensief werken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team