Zoeken

Marokko geeft miljard dollar aan tanks

20 juni 2012 - 19:05 - Economie

©

Marokko plant 1,015 miljard dollar uit te geven aan de aankoop van wapens van de Verenigde Staten. Dat meldde het Amerikaanse Defense Security Cooperation Agency (DSCA) op dinsdag volgens bladi.net.

De overeenkomst betreft de verbetering en renovatie van 200 M1A1 Abrams tanks en bijbehorende onderdelen, uitrusting, logistieke ondersteuning en training van Marokkaanse soldaten.

De tanks zullen worden uitgerust met 200 machinegeweren gemonteerd op steunen vervaardigd door Chrysler, en 400 machinegeweren. De deal omvat ook 12 miljoen granaten en kogels, 200 rookgranaatwerpers en antitankgranaten.

Tanks Marokko

Het koopcontract, indien het wordt goedgekeurd door Marokko en de Verenigde Staten, zal minstens vijf jaar vragen voor zijn uitvoering volgens het Amerikaans agentschap.

De 200 M1A1 Abrams tanks die zullen worden gerenoveerd, werden aan Marokko geleverd in het kader van een overdrachtsprogramma van de overtollige VS-militaire uitrusting in april 2011.

In 2011 heeft Marokko 3,1 miljard dollar aan wapenaankopen besteed. Het Koninkrijk hield vorig jaar de 8e plaats van de Arabische landen die het meest aan wapens uitgaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team