Zoeken

Marokko weet volgende week of Kameroen de Afrika Cup 2019 verliest

20 september 2018 - 13:20 - Sport

©

Kameroen zal waarschijnlijk de organisatie van de Afrika Cup 2019 verliezen. Een ander land zal worden aangewezen om het voetbalevenement te hosten. Naar verwachting zal dat Marokko zijn.

De zaak zal op 27 en 28 september worden besproken tijdens een vergadering van de Afrikaanse voetbalbond in Egypte. Tijdens deze meeting van het uitvoerend comité zal worden besloten of Kameroen de Afrika Cup 2019 wel of niet zal organiseren. Het nieuw gastland zal daarentegen pas na de presidentsverkiezingen in Kameroen bekend worden gemaakt.

Volgens Jeune Afrique wenst Ahmad Ahmad de Kameroense presidentsverkiezingen niet te verstoren. Daarom zal er geen aankondiging gedaan worden vóór oktober. Paul Biya, die zich opnieuw kandidaat heeft gesteld voor het presidentschap, is een sterke voorstander van de organisatie van de Afrika Cup in zijn land.

Ahmad Ahmad is echter heel pesimistisch over de capaciteit van Kameroen om het evenement te organiseren. Hij belooft een beslissing voor het einde van de maand en stelt dat, als een land niet klaar is om de Afrika Cup te organiseren, het zichzelf moet terugtrekken. Naast Marokko zijn ook Egypte en Zuid-Afrika kandidaat om het voetbaltoernooi te hosten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team