Zoeken

Marokko: Indonesische dienstmeiden door werkgeefster mishandeld

27 april 2019 - 20:00 - Marokko

©

Vier Indonesische dienstmeiden zouden maandenlang door hun werkgeefster in Marokko zijn mishandeld.

De zaak kwam aan het licht toen de werkgeefster, notaris, net zoals haar man, de autoriteiten waarschuwde omdat de verblijfsvergunning van één van de slachtoffers was afgelopen. Toen de meid zich zelf bij de politie meldde om haar situatie te regelen, merkten de agenten dat ze fysiek was mishandeld.

De politie ontdekte dat de notaris bij wie ze in dienst was, haar naar haar land wilde terugsturen om te voorkomen dat ze aangifte zou doen van slechte behandelingen. Andere media stellen dat de werkgeefster juist de situatie van het slachtoffer wilde regulariseren om haar in dienst te houden.

Onderzoek leidde de politie tot nog zeker drie slachtoffers. Alle drie werkten eveneens in het huis van het koppel en zijn afkomstig uit Indonesië. De werkgeefster zou in het verleden al een Indonesische dienstmeid naar de gevangenis hebben gestuurd met valse beschuldigingen.

De vrouw werd in bewaring gesteld. Ze is de schoonzus van een Marokkaanse artiest die van zijn bekendheid gebruik heeft willen maken om haar vrij te krijgen, tevergeefs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team