Zoeken

Marokko: imam veroordeeld voor seksuele misbruik 7 meisjes

14 februari 2019 - 18:30 - Gemeenschap

©

Het hof van beroep in Marrakech heeft een imam veroordeeld voor de seksuele misbruik van zeven minderjarige meisjes.

Volgens Al Ahdath Al Maghribia werd de verdachte tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij zal tevens aan zes slachtoffers 10.000 dirham schadevergoeding moeten betalen. Het zevende slachtoffer krijgt 50.000 dirham.

Een van de slachtoffers, een tienermeisje van 16 jaar, was in mei vorig jaar net na ten huwelijk te zijn gevraagd, uit huis gelopen. Ze werd enkele dagen later in Casablanca teruggevonden en vertelde toen dat ze door de imam van de moskee van Setti Fatma was misbruikt. Ze vluchtte uit huis omdat ze bang was dat haar toekomstige echtgenoot zou ontdekken dat ze niet meer maagd was.

De ouders van het slachtoffer deden aangifte bij de gendarmerie. Het onderzoek leidde de agenten tot zes andere slachtoffers die op het moment van de misbruiken tussen 8 en 16 jaar oud waren. De imam vroeg hen telkens om het klaslokaal op te ruimen en misbruikte ze toen iedereen weg was.

De imam moet ook een symbolische dirham betalen aan een NGO voor de rechten van de mensen. De organisatie had zich burgerlijke partij gesteld in deze zaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team